U bent hier: Home › Wedstrijden › Reglementen

Reglementen

NK / KNSB

Sinds het seizoen 2011 / 2012 rijden de mini's met test mee in de KNSB-cup. Als je wil weten wat er in de kur moet zitten, kijk dan op de reglementen van de KNSB

Recreanten / Mini's zonder test / Aspiranten

De wedstrijden voor recreanten, mini's zonder test en aspiranten worden door de verenigingen georganiseerd. Er gelden wel landelijke KNSB-regels met betrekking tot het jurysysteem en de lengte van de kür. De puntentelling gaat volgens de uitleg in “KNSB-BERICHTEN KUNSTRIJDEN, berichtnummer 994, d.d. 17-09-2006“.
De volgende categorieën worden georganiseerd:
  • Recreanten 1
  • Recreanten 2
  • Recreanten 3
  • Recreanten 4
  • Mini’s zonder test
  • Aspiranten
Recreanten 1
Deze categorie is bedoeld voor rijders die hun debuut maken bij de wedstrijden. In hun kur mogen alleen sprongen van maximaal een halve draai zitten. De rijders zijn 11 jaar of jonger (peildatum 1 juli).

Recreanten 2
Deze categorie is bedoeld voor rijders die hun debuut maken bij de wedstrijden. In hun kur mogen alleen sprongen van maximaal een halve draai zitten. De rijders zijn 12 jaar of ouder (peildatum 1 juli).

Recreanten 3
Deze categorie is bedoeld voor rijders die al enkele sprongen kunnen maken; te weten de Kadet, Salchow, Spot en Spreidrittberger. De rijders zijn 11 jaar of jonger (peildatum 1 juli).

Recreanten 4
Deze categorie is bedoeld voor rijders die al enkele sprongen kunnen maken; te weten de Kadet, Salchow, Spot en Spreidrittberger. De rijders zijn 12 jaar of ouder (peildatum 1 juli).

Mini’s zonder test
Deze categorie is bedoeld voor rijders die alle sprongen redelijk beheersen. Alle sprongen zijn dan ook in deze categorie toegestaan, ook de Axel en eventuele dubbele sprongen. Zij hebben echter nog geen KNSB-test gehaald. De rijders zijn 11 jaar of jonger (peildatum 1 juli).

Aspiranten
Deze categorie is bedoeld voor rijders die alle sprongen redelijk beheersen. Alle sprongen zijn dan ook in deze categorie toegestaan, ook de Axel en eventuele dubbele sprongen. Zij hebben maximaal 1 deel van de Interbrons KNSB-test gehaald. De rijders zijn 12 jaar of ouder (peildatum 1 juli).

-- Geen vermeldingen --


Ogenblik a.u.b. ...